Thursday, September 18, 2014

עשר שנים, תשע נשים







החבורה הזאת נוסדה לפני עשר שנים ומחצה, 
בדיוק עברנו לעמק השליו מהתפוח הגדול,
עצובה וכואבת את הפרידה מניו יורק, 
הזמינה אותי חברה חדשה לערב נשים,
תבואי יהיה מאוד casual, היא אמרה,
ואז עוד לא הבנתי כמה היא דייקה.
לימים, התברר לי שזה היה מבחן קבלה....;-)

וכך נכנסתי באופן לא פורמאלי בפעם הראשונה למעגל נשים מיוחד,
עיני קלטו מיד את השונות וגם את הדמיון,
את אדומת השיער עם העיניים הכחולות,
את הבלונדינית הגבוהה, שיכלה להיות דוגמנית לו רק רצתה,
את האצנית, את השפית, את היצירתית, את הרוחנית, את היוגאיסטית,
את הרוח הנושבת מאחורי הקבוצה, מארגנת, מניעה, 
מנהלת בהתלהבות רבה.
ובינהן, הייתי אני, 
הכי נמוכה, הכי ברונטית, זאת שאנגלית עבורה, היא שפה שניה,
בלי עבר קולג׳י מקומי, בורה בתוכניות טלוויזיה אמריקאיות של שנות השמונים,
זאת שצריך להסביר לה בדיחות, או ניואנסים קטנים.
ואף על פי כן, ולמרות הכל, זה עבד.





שנים ארוכות של מסע משותף בנבכי האמהות וההורות, אחוות נשים נעימה,
אזכרתי אותן כאן לא אחת,
הן זכו לכינוי MNO, כי הכל התחיל בערב אחד של Mom's Night Out.
המון פעמים אני מוצאת את עצמי תוהה על מהות החיבור,
התשובה ככל הנראה נעוצה בחברותא בריאה, לא חונקת, מאפשרת ולא מעיקה,
בערכים משותפים, בכנות, בתמיכה ומסורות נפלאות, שצובעות לי את החיים.
אנחנו פותחות כל שנה בבראנץ׳, עת חזרו הילדים לביה׳ס, מתכנסות לארוחת Thanksgiving לפני היום האמיתי, לשיחת הודיה על הקים, על הכאן על העכשיו.סביב עונת החגים, אנחנו נפגשות לשחק White Elephant
ועם השנים, אני כבר מכירה היטב את החפצים,
עוד מפגש קיץ, איזה hike או שניים,
סיור בעיר וגולת הכותרת, סופ׳ש שנתי נטול בעלים וילדים!
ובין לבין מתקיימים קשרים קטנים, שיעורי פילאטיס,  
צעידות בוקר נמרצות, קפה פה, צהריים שם,
ארוחות משפחתיות או דינר עם הבנים, 
לא עם כולן, לא באופן רצוף, אחת על אחת,
בלי עניינים בלי עלבונות.

אחרי כל סופ׳ש כזה אני נטענת מחדש באנרגיות, בידע, בתבונה.
מדהים אותי כמה ׳בבית׳ אני מרגישה, שייכת לגמרי, כבר לא זרה.
ועוד מדהים אותי כמה ׳אקטיבית׳ אני הופכת להיות בכל התכנסות שכזאת,
פיזית (כי הן כולן עמוק בספורט) רגשית (כי השיחה תמיד נוגעת בנימי נפשי),
אינטלקטואלית (כי רק בנות יכולות לייצר כזה עומק של שיחה) 
ובמטבח,
(כי הן בעניין של ירוק, אורגני, בריא ודיאטתי...)



בסופ״ש האחרון,
ירדנו דרומה ל Morro Bay,
את הדרך עשינו בשיחה עולצת, 
והתעדכנות שוטפת על הקיץ ושנת הלימודים, שזה עתה התחילה. הדרך עצמה הייתה חגיגה, 
שכן היא כללה עצירות משובבות נפש וטעימות נהדרות, התחנה הראשונה הייתה ב Justin.
בין כרמים וגבעות, שוכנת לה המסעדה בנוף קליפורני ירוק. ויש שם גם B&B,
יקב מקומי, חנות קוקטית וחדר טעימות. אנחנו עוצרות לארוחת צהריים נהדרת שכוללת את יין המקום, ולהפתעת כולנו, הוא משובח ודי במפתיע, גם זול.

משם, בין כרמים, שדות וחוות לPasolivo,
חנות שכולה שמן זית, למעלה מעשרים סוגים של שמן זית משובח במגוון טעמים.
השמנים מוצעים לטעימה עם הסברים מעניינים, 
ומי שרוכש, מקבל באריזת פח יפה בנוסף על השמן, גם מתכון בכרטיס קטן.
עכשיו לתחנה הבאה, באווירת ראש השנה, הקרב ובא, Beth מציעה שנעצור, לטעימות דבש, אני מיד מתלהבת. Jack Creek Farms, היא חווה כמו של פעם, שכבר מוכנה לכבוד הסתיו,
דלועים כעורים בדקורציה מקסימה, עצי תפוחים וחנות דבש. אנחנו למדות על סוגי הדבש השונים, 
ועל גידול כוורות בסמוך לזנים שונים של פריחה ועצים. כך שדבש האבוקדו, שהדבורים מפיקות מפרחי העץ, הוא חזק וכהה, ולעומתו, דבש פריחת הלילך הוא בהיר וקליל. טועמות את הזנים השונים, ומתענגות על המתיקות, בשמחה אני מצטיידת בדבש עבורי וגם למתנה, אגב, מתאים במיוחד לטוסט עם גבינת ברי או גבינה כחולה.

לפנות ערב, אחרי צעידה ארוכה לחוף ים לעת שקיעה,
Jeany ואני טורחות על ארוחת ערב בהנאה, 
סלט, דג ופשטידה,
וכולנו פורשות לשינה מתוקה.




בבוקר נתענג על סקונס׳ לצד סלט פירות הדרים, נענע ורימונים.
אחרי הארוחה אנחנו מתכנסות לכיוון 
Montaña de Oro State Park,
׳ההרים המוזהבים׳, כך קוראים לשמורת הטבע היפה הזאת,
בערך שישה מייל של מסלול הליכה בגבעות,
לנוף עוצר נשימה של מפרצונים, צוקים מתחדדים מלב ים,
כחול מלוא העין, עופות דורסים ושחפים מעל המים.
ארוחת צהריים קטנה ופשוטה נאכל ב Garden Cafe
בLos Osos, מרחק עשר דקות נסיעה משמורת הטבע.
בית קפה קטן בחצר, שממוקם במשתלה חיננית ומקסימה,
שתילים נפלאים שמאורגנים לפי יבשות וסוגי אקלים.
בשעות בין הערביים, כולנו כבר בחוויה חדשה,
במעגן של Morro Bay, אנחנו מפליגות בסירה חשמלית,
מסביב לסלע המפורסם בשעה הכי יפה ביממה.
יין ואגוזי קשיו ברוזמרין לכיבוד, 
Cheryl על המוסיקה,
מצב הרוח מרקיע שחקים.
והדאונטאון מסביבנו שוקק חיים,
כי היום ממש היום מתקיים כאן יריד אבוקדו,
ובכן, מוסיקה בכל פינה, ואוירת פסטיבל.
ארוחת ערב נהדרת  אנחנו סועדות ב Bay Café ,
דג טרי וסלט, עוד כוס יין ושיחה עירה
ואין מאושרת ממני על פני האדמה.


בבוקר, תכין לנו Cheryl דיסת קינואה עם אגוזים, תפוחים וקינמון,
Pat תכריז שהסתיו אוטוטו פה,
ואני אחשוב לעצמי,
שהנה עוד מתכון שיכול לפתוח את השנה החדשה, כי הוא גם עם תפוח וגם מתוק.
צפיה בלווייתנים,
צעידה ארוכה על חוף הים,
עוד כוס יין, עוד שיחה,
ושלושה ימים מהנים באים אל סופם.
ואני, כבר בכליון עיניים מחשבת את קיצי לאחור, וסופרת את הימים לretreat בנות,
של השנה הבאה,
להתכנסות וחגיגה של חברות,
טבע, ומזון לגוף ולנשמה.
ואם קראתם היטב בין השורות,
קבלתם הרגע, אחלה המלצות,
סוד האושר הנעלם,
טמון ממש כאן,
שנה טובה!




Quinoa & Apple Oatmeal
Serves 4

Quinoa:
1/2 cup quinoa, rinsed until water runs clear
1 cup water
1 Tbsp brown sugar, more to taste
1/2 tsp cinnamon to start, more to taste
1/4 teaspoon salt, more to taste

Bring all ingredients to a boil in a medium saucepan.  Stir to distribute cinnamon.  Reduce heat to medium low; continue to summer until quinoa has spiraled out and water is absorbed - 15 to 20 minutes.  Taste and add more cinnamon, sugar or salt if needed.


Fruit:
4 apples, cored and cut into 1/2" chunks
1 tablespoon butter
1/2 tsp cinnamon, more to taste
1 Tbsp brown sugar, more to taste
1/4 teaspoon salt, more to taste

Melt butter in saucepan.  Add apples, cinnamon, sugar and salt.  Stir to coat apples.  Cook over medium heat until apples are soft and sauce becomes thickened a bit.
Serve fruit mixture over quinoa.  Add walnuts, raisins, or other dried fruit and nuts for crunch.
You can mix apples and pears with the stovetop method.  Also try tossing peaches with strawberries  or plums with raspberries, blueberries and/or blackberries and  a (1 Tbsp) of cornstarch and sugar (if needed),. Place in a buttered dish and bake at 350 for 20 minutes until soft.
Granola is good for adding crunch if you don't have dried fruit and nuts.


1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.